Uvjeti korištenja nightlife-croatia portala

Dobrodošli!

Nightlife Croatia vam omogućuju korištenje usluga i sadržaja portala Nightlife Croatia koje je regulirano ovim uvjetima korištenja. Korištenjem portala i svih pridruženih stranica i servisa koji pripadaju nightlife-croatia.com domeni (dalje u tekstu: Nightlife Croatia) smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja, te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Sadržaj i usluge Nightlife Croatia te njihove promjene

Nightlife Croatia svojim korisnicima pruža pristup različitim internetskim servisima i izvorima sadržaja. Prihvaćanjem ovih uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge Nightlife Croatia uključivati reklame, obavijesti, poruke administratora i slične poruke za normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja Nightlife Croatia.
Nightlife Croatia se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje Nightlife Croatia za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja na Nightlife Croatia, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja Nightlife Croatia.

Obveze korisnika pri korištenju Nightlife Croatia

Korisnicima Nightlife Croatia nije dopušteno:

-objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne -zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
-objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su -lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
-lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
-manipuliranje informacijama u svrhu skrivanja porijekla sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga Nightlife Croatia, objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
-objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja,
-svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
-korištenje, na bilo koji način, Nightlife Croatia za slanje odnosno poticanje širenja netraženih komercijalnih priopćenja (tzv. spamanje), I) prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

Zadržavamo pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim ili ne odgovara ovim uvjetima korištenja kao i automatski ukinuti korisnički račun registriranog korisnika bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih uvjeta korištenja.

Autorska prava

Sadržaj na Nightlife Croatia zaštićen je autorskim pravima. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na Nightlife Croatia ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Nightlife Croatia ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu firmi ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na Nightlife Croatia mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika i na njihovu vlastitu odgovornost uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Nightlife Croatia se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost svojih korisnika i posjetitelja Nightlife Croatia. Nightlife Croatia će prikupljati osobne podatke korisnika/posjetitelja samo uz odgovarajuću suglasnost, odnosno u skladu s važećim propisima. Navedeni podaci će se ovisno o suglasnosti korisnika/posjetitelja Nightlife Croatia koristiti primjerice u svrhu informiranja korisnika o uslugama i sadržajima Nightlife Croatia, boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva korisnika Nightlife Croatia kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja sadržaja i usluga Nightlife Croatia.

Nightlife Croatia koristi tzv. kolačiće (eng. ‘cookies’) kako bi bio u mogućnosti besplatno pružiti uslugu korisnicima s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

Sesijski kolačić postavlja se na računalo korisnika usluge Nightlife Croatia samo za vrijeme trajanja njegovog posjeta Nightlife Croatia, omogućuje mu da se učinkovitije služi Nightlife Croatia i automatski istječe kada zatvori svoj preglednik. Osim toga, Nightlife Croatia prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica na tržištu i pritom koristi uslugu treće strane.

Nightlife Croatia također koristi kolačiće u svrhu oglašavanja vlastitih usluga i proizvoda te usluga i proizvoda svojih partnera koji bi korisnika usluge Nightlife Croatia mogli zanimati. Prikazivanje oglasa koje korisniku usluge Nightlife Croatia dostavlja Nightlife Croatia ili partner omogućuje se putem kolačića koje Nightlife Croatia, odnosno treća strana može postaviti u web-preglednik korisnika.

Korištenjem Nightlife Croatia smatra se da su korisnici i/ili posjetitelji u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka u vezi s kolačićima i mogućnostima glede iste.

Linkovi na druge web stranice i sadržaji dobiveni od korisnika

Nightlife Croatia sadrži i dokumente, podatke, informacije kao i veze do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba (linkovi) koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Nightlife Croatia nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

Nightlife Croatia nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na Nightlife Croatia te ni za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na Nightlife Croatia. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika na Nightlife Croatia i izvan njega isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te Nightlife Croatia nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa.

Nightlife Croatia ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici te ne može garantirati točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. U slučaju saznanja da neki sadržaj krši pravne propise RH ili narušava ugled Nightlife Croatia kao medija, Nightlife Croatia zadržava pravo uklanjanja takvog sadržaja s Nightlife Croatia bez prethodne obavijesti. Nightlife Croatia neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja Nightlife Croatia. Nightlife Croatia zadržava pravo da sadržaj koji objavljuju ili razmjenjuju korisnici Nightlife Croatia koristi u promotivne svrhe.

Prenošenje sadržaja s Nightlife Croatia u drugim medijima

Tiskani i elektronički mediji mogu prenositi autorska djela s Nightlife Croatia, pod slijedećim uvjetima:

ukoliko autor nije izričito zabranio reproduciranje, distribuiranje te priopćavanje javnosti svojeg djela te ukoliko se autorsko djelo koristi u opsegu koji odgovara svrsi i načinu izvještavanja;
obvezno je prilikom reproduciranja, distribuiranja i/ili priopćavanje javnosti prenesenog autorskog djela u zaglavlju naznačiti izvor i autorstvo djela (nightlife-croatia.com), obvezno je u tijelu teksta prenesenog autorskog djela naznačiti oznaku web stranice na kojoj se nalazi izvorni članak odnosno autorsko djelo koji se prenosi, prilikom prenošenja autorskog djela nije dozvoljeno mijenjanje smisla, kao ni slobodna interpretacija teksta, za objavljivanje odnosno reproduciranje, distribuiranje i/ili priopćavanje javnosti fotografije ili video zapisa izvorno postavljenih na Nightlife Croatia u drugim tiskanim i/ili elektroničkim medijima ili na drugim platformama potrebno je pravovremeno zatražiti pisanu suglasnost uredništva Nightlife Croatia.